Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store
Ιστορική Διαδρομή Ι.Π. Μεσολογγίου

 
 

ΣΗΜ.: Η διαδρομή απεικονίζεται στον χάρτη με ροζ χρώμα.

 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Το Μεσολόγγι, η Ιερή Πόλη, όπως επισήμως ονομάζεται είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το Μεσολόγγι, χτισμένο και μεγαλωμένο στην άκρη της Λιμνοθάλασσας, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Η Ελευθέρια της πατρίδας μας έχει άρρηκτα δεθεί μαζί της στο χωροχρόνο και φυσικά στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του, αυτή της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Μezzo/messo και langi το οποίο σημαίνει «τόπος εν μέσω λιμνών» από εκεί προέρχεται κατά την επικρατέστερη εκδοχή το όνομα Μεσολόγγι. Εμφανίζεται  τον 14ο αιώνα ως καταφύγιο Δαλματών κουρσάρων και συνοικισμός ντόπιων ψαράδων το οποίο μέσα σε λίγες δεκαετίες  μετεξελίχτηκε σε ναυτική πόλη και εμπορικό εξαγωγικό κέντρο. Το 1726 ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι το υποπροξενείο της Βενετίας με πρώτο πρόξενο τον Νάξιο Σπυρίδωνα Μπαρότση.

 

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

για υποστήριξη στην εγγραφή και τη χρήση
του διαχειριστικού υποσυστήματος του παρόντος Portal: 2611 100 238

Search

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης. Πολιτική Cookies