Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Οικισμός

Αιτωλικό

Δέκα περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου θα βρείτε το Αιτωλικό. Η «μικρή Βενετία», όπως αποκαλείται, είναι χτισμένη πάνω σε μια νησίδα, ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες Αιτωλικού και Μεσολογγίου, ενώ συνδέεται με την ξηρά στο ανατολικό και δυτικό της μέρος με δύο λίθινα γεφύρια, που εξασφαλίζουν την πρόσβαση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

Ο σύλλογος «Ανατολικόν»  http://stegianatolikon.weebly.com/

Ερχόμενος στο Αιτωλικό ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του, να θαυμάσει παλαιά αρχοντικά κτίρια, να γευτεί τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής, που αποτελούνται κυρίως από φρέσκα ψάρια και να επισκεφθεί το Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη.

Εκεί θα δείτε, επίσης, τον αρχαιότερο ναό του νησιού, αυτόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στον οποίο έλαβαν χώρα οι πρώτες εθνοσυνελεύσεις των αντιπροσώπων της Ρούμελης και πραγματοποιήθηκε η δίκη του Γ. Καραϊσκάκη, την 1η Απριλίου 1824. Στον ναό φυλάσσονται Ιερά Κειμήλια, όπως η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, ο Επιτάφιος, που είναι έργο του ΙΕ΄ αιώνα μ.Χ. και το ξυλόγλυπτο Τέμπλο της Παναγίας.

Θα δείτε επίσης τον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που βρίσκεται στο κέντρο του Αιτωλικού. Αποτελεί τον πολιούχο του νησιού από το 1610 και πανηγυρίζει την 8η Νοεμβρίου. Στον περίβολο του ναού των Ταξιαρχών βρίσκεται ο τάφος της Κυρά-Βασιλικής, γυναίκας του Αλή Πασά των Ιωαννίνων.

Πηγή Kειμένου: visitmes.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Βασίλης Αρτίκος

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Αιτωλικό

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search