Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Αυτοί οι Έλληνες. Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα του 1821 μέσα από τα μάτια των περιηγητών: του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάτρας

Εντός των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, «Τέχνης Κίνηση» και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Αχ, αυτοί οι Έλληνες», στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών.

Το εν λόγω έργο αφορούσε στην παρουσίαση της Ελλάδας μέσα από εμπειρίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις ξένων περιηγητών, όπως ο Σατωμπριάν, ο Πουκεβίλ και διάφοροι άλλοι, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. 

Επρόκειτο για μια σύνθετη μουσικοχορευτική παράσταση, με θεατρικά δρώμενα, όπου μέσα από τραγούδια, χορούς και αφηγήσεις, αποδόθηκαν οι πτυχές της ζωής και της ψυχής των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καθημερινότητα των ατόμων, στις συνθήκες διαβίωσης, στα ήθη και τα έθιμα, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο γλεντούσαν στις εορτές τους.  

Στόχος της παράστασης, μέσα από καλλιτεχνικό τρόπο, να αποδοθεί η καθημερινή πλευρά των απλών, καταπιεσμένων ανθρώπων που διεκδίκησαν ηρωικά την ελευθερία και την ανεξαρτησία που τους ανήκαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλ. Διακυβέρνησης, κ. Φίλιας, υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων.

ΤΟΠΟΣ:  Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας.
ΧΡΟΝΟΣ: 26/09/2021

Δείτε το απόσπασμα: "Αυτοί οι Έλληνες" 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search