Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Εκδηλώσεις 2021

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ:’’ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ’’ ποίηση: Διονυσίου Σολωμού, μουσική: Νικολάου Μάντζαρου - Χαλικιοπούλου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ: ‘’ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ’’, ποίηση: Διονυσίου Σολωμού, μουσική: Νικολάου Μάντζαρου- Χαλικιοπούλου. 

Το διαχρονικό έργο των μεγάλων δημιουργών Σολωμού- Μάντζαρου, του οποίου ή έναρξη αποτελεί τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, αποτελείται από 158 στίχους, που αναφέρονται στο πολυπόθητο αγαθό της Ελευθερίας της Ελλάδος και στον υπέρ πάντων αγώνα των σκλαβωμένων Ελλήνων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ένα συγκλονιστικό έργο, Ύμνος- παρακαταθήκη διαχρονική, για όλες τις γενιές της Ελληνικής φυλής. Το έργο είναι μία σύνθεση για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτές και Παιδικές χορωδίες, όπως έχει διασκευαστεί [1999] από τον καταξιωμένο όσον και διάσημο Έλληνα Αρχιμουσικό, Άλκη Μπαλτά, παραγγελία του τότε Κέντρου Χορωδιακής Πράξης Κεφαλονιάς.

Πραγματοποιήθηκε η συναυλία για το εν λόγω έργο, με τη συμμετοχή των: Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ, της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του Οργανισμού μας [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός- Αρετούσα Νικολοπούλου] και δύο επιπλέον Μικτών και μίας ή δύο Παιδικών χορωδιών, με τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.

Το έργο παρουσιάστηκε στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι.

Το κόστος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ, περιορίστηκε στις απαραίτητες δαπάνες, μετακινήσεων, διανυκτερεύσεων και φαγητών των μελών της ΕΡΤ, καθ’ όσον οι αμοιβές των μελών της καλύπτονταν από τον ίδιο το φορέα.

ΤΌΠΟΣ: ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΧΡΟΝΟΣ: 07/09/2021

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search