Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2021»

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει ένα από τα σημαντικότερα brandnames στον πολιτισμό και την ιστορία σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Με κορυφαίο γεγονός την ανυπέρβλητη Έξοδο του Μεσολογγίου, την γενικότερη στάση και προσφορά της πόλης καθ’ όλη την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, τους φιλέλληνες που ήρθαν και πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων και το φιλελληνικό κίνημα που αναπτύχθηκε μετά την Έξοδο, δημιουργείται ένα ιστορικό πλέγμα γεγονότων που οδήγησαν προς την Ελευθερία και την ενδυνάμωση της ισχύος της Ελλάδας μέσα από την εποποιία του Μεσολογγίου.

Τα παραπάνω τιμώνται και εορτάζονται κάθε χρόνο με τις Γιορτές Εξόδου που κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο των Βαΐων με τις μεγαλειώδεις πομπές, την αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, την ομιλία του Δημάρχου και τον Πανηγυρικό του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως. 

Προηγείται ένα πλέγμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται στο Μεσολόγγι, την Αθήνα κ.α. όπου παρουσιάζονται από ιστορικούς, συλλόγους, φορείς κ.λπ. γεγονότα εκείνης της εποχής και της ηρωικής αντίδρασης των Μεσολογγιτών και όσων άλλων πολέμησαν στο πλευρό της πόλης για την απελευθέρωση.

Πλέον ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου επιθυμεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για την διεθνοποίηση των Εορτών και την ποιοτική αναβάθμιση των Εκδηλώσεων. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επικοινωνία των Γιορτών καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν τα ανάλογα κονδύλια. Για τον Δήμο μας το γεγονός της Εξόδου είναι το κορυφαίο στον οκτάχρονο αγώνα των Ελλήνων και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία με την χρηματοδότησή του ώστε μέσω αυτού να μπορέσει η πόλη να διεθνοποιηθεί και να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες.

ΤΟΠΟΣ:   ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. 

ΧΡΟΝΟΣ:  25/04/2021


Πηγή φωτογραφιών: https://tinyurl.com/28vh682j

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search