Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ - 44ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ «ΘΥΣΙΑΣ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ «ΘΥΣΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ 1978

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το 2021, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821,που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια από την ίδρυση μας το 1971, πρόταση μας είναι με αφετηρία το 2021,ο 44ος Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ» που διοργανώνεται ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια, στη μνήμη των αγωνιστών του 1821,να διεξαχθεί σε τέσσερα ΕΤΑΠ , Διεθνής γύρος (UCI) που θα περιλαμβάνει τις πόλεις που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επανάσταση, όπως είναι η Πάτρα–τα Καλάβρυτα –το Μεσολόγγι–το Αίγιο (Βοστίτσα) και η Ολυμπία ως το λίκνο του αθλητικού ιδεώδους.

Με στόχο αυτή η διοργάνωση σε αυτό το επίπεδο να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια με σημαντικό όφελος για την ανάπτυξη της περιοχής μας σε εναλλακτικό τουρισμό.

Επίσης για την περαιτέρω ανάδειξη του μοναδικού ιστορικού αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» που επί 44 συνεχή χρόνια είναι αφιερωμένος στους αγωνιστές για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, να φιλοτεχνηθεί ένα ιστορικό λεύκωμα από το 1978 έως και το 2021, στην Ελληνική ή δυνατόν και την Αγγλική γλώσσα, με θέμα την ιστορία του.

Ο Τίτλος της δράσης γίνεται «43ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ «ΘΥΣΙΑΣ» λόγω του ότι δεν διεξήχθη ο περσινός γύρος λόγω του COVID19.
Ένεκα του μεγάλου περιορισμού του διαθέσιμου προϋπολογισμού σε σχέση με αυτό που αρχικά είχε εγκριθεί, δεν συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία Λευκώματος Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ» από το 1978 έως το 2021.

Σύμφωνα με τον μειωμένο προϋπολογισμό, ο τελικός σχεδιασμός όπως σας έχουμε ενημερώσει, και με επιστολή μας,είναι για τρεις αγώνες από 26 έως 28/03/2021.

Ένεκα όμως του ότι οι περιορισμοί στον αθλητισμό, λόγω της πανδημίας covid-19, συνεχίζονται,είχαμε προβλέψει τυχόν παράταση των περιοριστικών μέτρων, επιλέγοντας και εναλλακτικές ημερομηνίες που θεωρούμε με τα σημερινά δεδομένα ποιο πιθανές. Οι εναλλακτικές αυτές ημερομηνίες είναι από 28 έως 30/05/2021. Ο πρώτος αγώνας που θα είναι Ατομική Χρονομέτρηση 10- 15km, θα διεξαχθεί στα Καλάβρυτα ή στην Κ. Αχαΐα(Στροφιλιά) Ο δεύτερος  αγώνας αντοχής περίπου 120km στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο μέσω του όρους Αράκυνθου –γύρου λίμνης Τριχωνίδας.

Ο τρίτος αγώνας αντοχής περίπου 110km στην Πάτρα την Κ. Αχαΐα και τα Καλάβρυτα. Ο αγώνας αυτός είναι διεθνής UCI κατηγορίας GRAN FONTO μετά από αίτηση που είχε υποβληθεί στην παγκόσμια ομοσπονδία, εγκρίθηκε και συμπεριελήφθη στο Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό καλαντάρι. Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 500 αθλητές και αθλήτριες από πάνω από 50 σωματεία από Ελλάδα –Κύπρο και Βαλκανικές χώρες. 

ΤΟΠΟΣ: ΠΑΤΡΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –ΑΓΡΙΝΙΟ -ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ –Κ. ΑΧΑΪΑ

ΧΡΟΝΟΣ: 28/06/2021

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search