Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΑΚΡΑΤΑΣ / «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ - ΠΟΡΤΕΣ ΑΓΡΙΔΙΟΥ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

Γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας πράξης ηρωικής εξέγερσης αποδίδουμε φόρο τιμής στους πρωτεργάτες αγωνιστές της ιστορικής Νωνάκριδας με στόχο να αναδείξουμε την τοπική μας ιστορία και τον ιστορικό μας πλούτο με μια σειρά μουσικοθεατρικών εκδηλώσεων. Το περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων σε ό,τι αφορά κείμενα, φωτογραφικό υλικό και άλλο διαδραστικό υλικό θα αποτελέσει και το περιεχόμενο της έκδοσης.  

Στην υλοποίηση της έκδοσης θα συμμετέχουν ενεργά τα μέλη των Δ.Σ. του ιστορικού πολιτιστικού Συλλόγου η «Αναγέννησις» και τα μέλη του μουσικοχορευτικού Συλλόγου της Φιλαρμονικής Ακράτας,καθώς και  εθελοντές εκπαιδευτικοί από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας

Αναντίρρητα ένα πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας του πρώην Δήμου Νωνάκριδας και τα τελευταία χρόνια μια ομάδα ενεργών πολιτών αναδεικνύει με έμπνευση και σεβασμό στην ιστορία και στα γεγονότα. 

Επετειακή έκδοση αναμνηστικού λευκώματος - «Νωνάκριδα 1821-2021»- Δημιουργία ψηφιακού δίσκου που θα περιλαμβάνει:

  • τα θεατρικά κείμενα από 4 θεατρικές παραστάσεις 2018, 2019, 2020, 2021
  • ιστορικές αναφορές, 
  • σπάνια ιστορικά επεισόδια τοπικής εμβέλειας

 ΤΟΠΟΣ: Επιλέξαμε οι δράσεις να υλοποιηθούν και να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό στους φυσικούς χώρουςσε όλη την Αιγιάλεια π.χ πλατεία Αγριδίου, ιερός  Αγίου Γεωργίου Σόλο, Καστράκι Σόλου-πρόποδες Χελμού, αναδεικνύοντας συνάμα έντυπα και ψηφιακά το χωροχρόνο της Αχαϊκής γης μέσα από το πάντρεμα ιστορικού και φυσικού κάλλους. Παρουσίαση της έκδοσης στην Ακράτα: Αίθουσα εκδηλώσεων   «Αναγέννησις».

ΧΡΟΝΟΣ: 26/6/2021 , 27/06/2021

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search