Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

ART IN PROGRESS: ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ (MURAL) ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Τοιχογραφία (Mural) με θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821.


Η Art in Progress έχει σαν αντικείμενο την σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Πρόκειται για έναν Μη κερδοσκοπικό οργανισμό (ΑΜΚΕ) που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 με έδρα την Πάτρα και δραστηριοποιείται στην οργάνωση και υλοποίηση καινοτόμων εικαστικών, πολιτισμικών αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αναφορά στην κοινή ωφέλεια, τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών και της αειφόρου ανάπτυξης.

Μία από τις πιο δημοφιλείς δράσεις της Art in Progress είναι το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk το οποίο πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά, έχει διάρκεια περίπου 3 μήνες και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης κλίμακας στον δημόσιο χώρο της πόλης καθώς στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται μεγάλες τοιχογραφίες από διάσημους καλλιτέχνες σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, κινητοποιώντας ενεργά τους πολίτες, δημιουργώντας ένα αίσθημα αισιοδοξίας και ευφορίας για την μελλοντική εικόνα της πόλης σε ολόκληρη την χώρα.

Το ArtWalk είναι το μοναδικό Street Art Φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης που υποστηρίζεται αμιγώς από την κοινωνία των πολιτών με μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Ετησίως πραγματοποιούμε τουλάχιστον 10 τοιχογραφίες, στοχεύοντας τα επόμενα η Πάτρα να είναι η πόλη με τις περισσότερες τοιχογραφίες στην Ευρώπη. 

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα της Art in Progress, δίνει την απαιτούμενη ωριμότητα και τεχνογνωσία τόσο σε σχέση με τις τοιχογραφίες όσο και το προτεινόμενο έργο Mural 21.

Με αυτόν τον τρόπο, η Art in Progress αποδεικνύει ότι οι εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο αστικό ιστό της πόλης και ο σύγχρονος πολιτισμός μπορούν ουσιαστικά να καθιερώσουν διεθνώς την Πάτρα ως πόλο έλξης πολιτισμικού τουρισμού μέσω της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του έργου Mural 21 η Art in Progress, επέλεξε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο (Αθήνα), ώστε να δημιουργήσει τοιχογραφία σε στοχευμένο σημείο της πόλης και θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821.

Πρόθεση της Art in Progress και του Mural 21 είναι να αφυπνίσουμε τα μάτια του καθημερινού περαστικού, να ξαναδούν την παράδοσή τους να αναγεννάτε στο σήμερα με σύγχρονες μορφές τέχνης και αισθητικής. Επιθυμούμε ακόμη, να μοιραστούμε τις πρακτικές μας για το πάντρεμα της παράδοσης με την σύγχρονη τέχνη μέσω workshops, συζητήσεων με μαθητές, δασκάλους, πολίτες, με ειδικούς ή μη της τέχνης πως δημόσιο χώρο θέλουμε σήμερα σε μία σύγχρονη Ελλάδα*.

Από την φύση της, η τέχνη στον δημόσιο χώρο (Street Art), εμπεριέχει το προνόμιο να «συνομιλεί» καθημερινά με χιλιάδες πολίτες και να τους φέρνει πιο κοντά στον σύγχρονο πολιτισμό, να τους ενισχύει την αίσθηση του ανήκειν και να διαμορφώνει παιδευτικά μέσα στον χρόνο μία αναβαθμισμένη αισθητική για τον δημόσιο χώρο. Καθόλου τυχαία, οι παραπάνω λόγοι έχουν δώσει στην Street Art την πρώτη θέση παγκοσμίως σε επίπεδο διάχυσης και ενασχόλησης στα social media.

Η μακροζωία της τοιχογραφίας (15-20 χρόνια) δίνει αυτόματα ένα συντριπτικό πλεονέκτημα στο Mural 21 να επικοινωνεί το μήνυμά του επί σειρά ετών δίνοντας μία υπεραξία στο σύνολο της δράσης.

Το Mural 21 υποστηρίζεται από εθελοντές, μικρές και μεγάλες εταιρείες με κοινωφελές έργο, όπου χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους η πρωτοβουλία μας θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

 

Η υποστήριξή σας προς την Art in Progress και το Mural 21 θα δώσει τη δυνατότητα στον Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να συνδέσει το όνομά της με ένα σπουδαίο εθνικό πολιτιστικό γεγονός και να επωφεληθεί από την ακτινοβολία του. Θα ενισχύσει σημαντικά το κύρος της ΠΔΕ σε ένα πολύ ευρύ φάσμα κοινού, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει την κοινωνική, την πολιτιστική ευαισθησία και την κοινωφελή της δράση. 

 

ΤΟΠΟΣ:   ΠΑΤΡΑ.  

ΧΡΟΝΟΣ: 22/04/2021

 

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search