Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Τοιχογραφία για το 21: της Art in Progress

Η Art in Progress σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργάνωσε τη δράση «Mural 21», προς τιμήν της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Art in Progress, ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ιδρύθηκε το 2011, στην Πάτρα και έκτοτε δραστηριοποιείται στην σχεδίαση και υλοποίηση εικαστικών, πολιτισμικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ της Πάτρας, ArtWalk. Στα πλαίσια του τελευταίου (το οποίο διεξάχθηκε για 6ή συνεχόμενη χρονιά), πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοιχογραφία με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Η εν λόγω τοιχογραφία δημιουργήθηκε από έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο. Πρόκειται για ένα μνημειακό έργο εικαστικής παρέμβασης, που «τοποθετήθηκε» στον δημόσιο αστικό ιστό της πόλης, στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Κιλκίς. Το έργο απεικονίζει  μια σύγχρονη εκδοχή του έφιππου Έλληνα οπλαρχηγού Γρηγορίου Δικαίου, ευρέως γνωστό ως Παπαφλέσσα.

Κατά τη διάρκεια της εικαστικής παρέμβασης παρευρέθηκαν στον χώρο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, κ. Φίλιας, καθώς μέλη των θερμών υποστηρικτών και χορηγών των Χρυσανθόπουλος ΑΕ (πατρινή εταιρεία ανυψωτικών μηχανημάτων), VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και Ολυμπία Οδό.

Πρόθεση των συνδιοργανωτών αποτέλεσε η προσπάθεια να αφυπνίσουν το βλέμμα των περαστικών, προκειμένου να αναλογιστούν την παράδοση με μια νέα οπτική επηρεασμένη από τη σύγχρονη τέχνη και αισθητική. 


ΤΟΠΟΣ:   Πάτρα.  
ΧΡΟΝΟΣ: 22/04/2021

Δείτε το απόσπασμα: Δημιουργία της τοιχογραφίας

image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search