Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Θεατρική παράσταση και εκδήλωση για τη δράση των Ζουρτσάνων οπλαρχηγών - αγωνιστών του 1821: του Δήμου Ζαχάρως

Ο δήμος Ν. Φιγαλείας - Ζαχάρως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια εορτασμών των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία του 1821, διοργάνωσε εκδήλωση για τη δράση των Ζουρτσάνων κατά τα χρόνια της επανάστασης.

Στην ανωτέρω εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Ν. Φιγαλείας, κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ανδρέας Φίλιας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Δήμητρα Σκαλτσά, δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Ε. Φιγαλείας-Ζαχάρως καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων της Δ.Ε Φιγαλείας, ενώ συμμετείχαν ενεργά μαθητές και κάτοικοι της περιοχής, για την παρουσίαση θεατρικής παράστασης και παραδοσιακών χορών προς τιμήν της δράσης των οπλαρχηγών και αγωνιστών της Ζούρτσας, κατά τη διάρκεια της επανάστασης.

Επιπροσθέτως, ακολούθησε ομιλία για τους αγωνιστές-οπλαρχηγούς και αποδόθηκε ιδιαίτερη μνεία στη δράση της αγωνίστριας του 1821, Αδαμαντίας Γρηγοριάδη, με καταγωγή από την περιοχή, η συμβολή της οποίας ήταν πολύτιμη.

Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και δωρεάν διανομή του έργου με τίτλο: «Ζούρτσα 1821: Βιογραφία της Αδαμαντίας Γρηγοριάδη και συνοπτική ιστορία του χωριού στα χρόνια της Τουρκοκρατίας». Το βιβλίο επιμελήθηκε και συνέγραψε, μετά από έρευνες, η φιλόλογος Ελένη Γιαννίκου και αφορά στην ζωή και το βίο της αγωνίστριας, καθώς και όλων των προσώπων και γεγονότων που έλαβαν χώρα την εποχή εκείνη.

ΤΟΠΟΣ:  Πλατεία Α. Νικολάου Ν. Φιγαλείας.
ΧΡΟΝΟΣ:  01/08/2021

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search