Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store
Ιστορική Διαδρομή Ι.Π. Μεσολογγίου - χάρτης

 
 

ΣΗΜ.: Η διαδρομή απεικονίζεται στον χάρτη με ροζ χρώμα.

 

 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ

 

ΜΕΡΟΣ 1ο

09:00 - Άφιξη στον Κήπο των Ηρώων, στο χώρο δηλαδή που βρισκόταν το στρατόπεδο και το νεκροταφείο των πολιορκημένων και που σήμερα αποτελεί τη μοναδική περιφερειακή γλυπτοθήκη της Ελλάδας, το μοναδικό ιστορικό πάρκο αναφορικά με την Ελληνική Επανάσταση. (Διάρκεια 1 ώρα και 30’) 

10:30 – Αναχώρηση από τον Κήπο των Ηρώων και σύντομη στάση στην (ν)τάπια του Φραγκλίνου ή αλλιώς «Τερρίμπιλε». (Διάρκεια 15’)

10:45 – Περπατάμε παραπλεύρως της οχύρωσης και διασχίζοντας το κέντρο της πόλης φτάνουμε στο Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δηλαδή τη Δημοτική Πινακοθήκη. (Διάρκεια 30’)

11:15 – Παρουσίαση και ερμηνεία  έργων που αφορούν στις πολιορκίες και στην Έξοδο. . Επιπλέον θαυμάζουμε όπλα, σπάνιες εκδόσεις και χρηστικά αντικείμενα εκείνης της εποχής. (Διάρκεια 1 ώρα και 30’)

12:45 - Αναχώρηση για το κέντρο λόγου και τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ». (Διάρκεια 10’) 

12:55 - Επισκεπτόμαστε ένα από τα ελάχιστα σπίτια που σώθηκαν από την καταστροφή  του Μεσολογγίου, αυτό εις το οποίο γεννήθηκε και έζησε ο εκλεγμένος στρατιωτικός διοικητής των «εντοπίων αρμάτων» Αθανάσιος Ραζηκότσικας που σκοτώθηκε στην Έξοδο. (Διάρκεια 45’)

13:40 – Γεύμα στα καλντερίμια της πόλης. (Διάρκεια 1 ώρα και 30’)

15:15 – Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.

 

ΜΕΡΟΣ 2ο

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου Αιτωλικού

09:30 – Άφιξη στον χώρο όπου βρίσκονται τα γειτονικά μουσεία των οικιών Παλαμά και Τρικούπη

Ξεκινάμε με την επίσκεψή μας στο Μουσείο Οικογενείας Τρικούπη όπου στον ισόγειο χώρο πληροφορούμαστε για τη ζωή και το έργο του πλέον χαρισματικού πολιτικού του 19 αιώνος, του Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στον όροφο βλέπουμε πώς ήταν διαμορφωμένο ένα αστικό σπίτι του Μεσολογγίου εκείνης της εποχής. (Διάρκεια 1 ώρα και 30’)

11:00 – Επισκεπτόμαστε το Μουσείο της Οικίας Παλαμά. Ενημερωνόμαστε για το εκπαιδευτικό έργο της οικογένειας κατά την προεπαναστατική εποχή, για τον Κωστή Παλαμά που έγραψε, μεταξύ άλλων, τον Ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων και διαμόρφωσε την Ελληνική λογοτεχνία καθώς επίσης για την πνευματική κίνηση του Μεσολογγίου. (Διάρκεια 45’)

11:45 – Κατευθυνόμαστε στο κτήριο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

12:00 – Φτάνουμε στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό, όπου ενημερωνόμαστε για τη ζωή και το έργο του, καθώς επίσης για τις δράσεις της Εταιρείας. (Διάρκεια 1 ώρα)

13:15 – Γεύμα στα καλντερίμια της πόλης. (Διάρκεια 1 ώρα και 30’)

14:45 – Ελεύθερος χρόνος 

 

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης. Πολιτική Cookies