Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
Μνημείο

«Γυναίκα με ομπρέλα», Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Το φύλο, εκτός των βιολογικών δεδομένων, βασίζεται κυρίως στην ψυχο – σεξουαλική ανάπτυξη και εκπαίδευση του ατόμου. Η λύση του κοινωνικού προβλήματος της ανισότητας των φύλων είναι η αποφυγή, της βασισμένης στο φύλο, οικοδόμησης της κοινωνίας. Τα σύμβολα παράγουν μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Το έργο «κατασκευή» της γυναίκας με την ομπρέλα, συμβολίζει την αποφυγή των στερεοτύπων, της ανισότητας των δύο φύλων. Η ομπρέλα διαχρονικά θεωρείται το σύμβολο της προφύλαξης, της αποφυγής «επικίνδυνων» συνθηκών, φυσικών και κοινωνικών. Και τα δύο φύλα στις σύγχρονες κοινωνίες δε μπορούν, παρά να συνυπάρχουν ομότιμα δίχως διακρίσεις, διαχωρισμούς και διαιρέσεις.

Η σωστή ανατροφή υποστηρίζει την ισότητα και την αποδοχή. Την ισότητα και την συνύπαρξη. Την ισότητα και την δικαιοσύνη, γιατί «Μια απειλή στην δικαιοσύνη οπουδήποτε, είναι μια απειλή στην δικαιοσύνη παντού».

image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πανεπιστημιούπολη Πατρών

Τηλέφωνο

+30 2610997833

Emails-Website

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. https://www.upatras.gr/

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search