Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Εκδηλώσεις 2021

Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ιδρυθείσα το 1991, έχει αναπτύξει ποικίλες δράσεις, τόσο εντός όσο και εκτός του Ελλαδικού χώρου, διοργανώνοντας συνέδρια, σεμινάρια και διαλέξεις για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μεσολογγίου και της Ελλάδας. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει το μοναδικό στην Ελλάδα «Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», έχοντας διαμορφώσει μια πλούσια ιστορική και λογοτεχνική βιβλιοθήκη, με έργα του Λόρδου Βύρωνα, έργα για τον Ρομαντισμό και το Φιλελληνικό κίνημα, αλλά και άλλων συγχρόνων ποιητών και συγγραφέων.

Στα πλαίσια διεξαγωγής των προγραμμάτων Εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με τη Βυρωνική Εταιρεία και τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε την έκθεση «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ», την οποία φιλοξένησε (και θα φιλοξενεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022) στο Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό.

Στην επετειακή αυτή έκθεση, παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή για την Επανάσταση του ’21 εμβαθύνοντας στα γεγονότα ορόσημα που έλαβαν χώρα στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Συγχρόνως, προσφέρεται, σε ιδρύματα εκπαίδευσης που την επισκέπτονται, δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις σε Ιστορικούς-Αρχαιολογικούς χώρους, από φιλολόγους καθηγητές και ξεναγούς, μέλη της Βυρωνικής Εταιρείας.

Σε μια απόπειρα διαμόρφωσης μιας έκθεσης πιο βιωματικής και προσιτής προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, το Μουσείο αξιοποίησε σύγχρονες διαδραστικές τεχνολογίες και ψηφιακά μέσα.

Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα:
•    «Κήπος Ηρώων: Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του».
•    «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός».
•    «Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων & το σύγχρονο, Βυρωνικό Φιλελληνικό κίνημα».
•    «Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές: Σέρσιγκας, Τσολιάς, Αμαλία».
•    «Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με Συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας.

ΤΟΠΟΣ: Στο «Βυρώνειο κτίριο», όπου στεγάζεται η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ: 26 και 27/6/2021

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2021 - 2022


Περισσότερες Πληροφορίες: Επίσημη ιστοσελίδα Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δείτε το απόσπασμα: Εγκαίνια της έκθεσης: “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗΣ’21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ”

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search