Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Εκδηλώσεις 2021

Δήμος Καλαβρύτων: Λεύκωμα Φλόγα Ελευθερίας

Εντός των δράσεων που έλαβαν χώρα για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Πολεμικό Μουσείο, εξέδωσε ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής, λαογραφικής και ιστορικής αξίας, το επετειακό Λεύκωμα, που φέρει τον τίτλο «Καλάβρυτα: Φλόγα Ελευθερίας-200 χρόνια παλιγγενεσίας».

Ο Δημήτριος Σταθακόπουλος, Καλαβρυτινής καταγωγής, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου-Οθωμανολόγος, συνεργάτης του εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Παν. Πειραιά, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και ιστορικών γενεών της Ελλάδος, έχοντας συγχρόνως κι ο ίδιος εκδώσει αρκετά βιβλία, ανέλαβε αφιλοκερδώς την επιμέλεια και συγγραφή του ανωτέρω Λευκώματος.

Στο Λεύκωμα αυτό, των 340 σελίδων, συμπεριλήφθηκε πρωτότυπο αρχειακό υλικό για το ρόλο των Καλαβρύτων στην Επανάσταση του 1821, καθώς και πλήθος χαλκογραφιών, λιθογραφιών και χαρακτικών, μέσα από τα οποία αποτυπώνονται στιγμιότυπα του Αγώνα. Επρόκειτο για την ανάδειξη σημαντικών, σπανίων εγγράφων και φωτογραφικού υλικού, τα οποία αποδίδουν πλήρως την καταλυτική επέμβαση των Καλαβρυτινών στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τούρκου Κατακτητή, το Μάρτιο του 1821. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Δημήτριος Σταθακόπουλος: «…παραδίδεται ως κάψουλα/κιβωτός ενός τμήματος της ιστορίας και της συμβολής των Καλαβρυτοχωρίων στο 1821…».

Το σπουδαίο αυτό ιστορικό Λεύκωμα, υψηλής αισθητικής, διαμορφώθηκε με σκληρό, πολυτελές εξώφυλλο, ενώ εκδόθηκε σε 1.000 αντίτυπα.

ΤΟΠΟΣ:  Δήμος Καλαβρύτων
ΧΡΟΝΟΣ: 30/03/2021

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search