Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου: του Δήμου Καλαβρύτων

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, υλοποιήθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, εφαλτήριο για την ελληνική Επανάσταση, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων και κατάθεση στεφάνων και δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.

Στη συνεχεία των εκδηλώσεων, παρουσιάστηκε η καθιερωμένη αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών κι κήρυξης της Επανάστασης από το θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» και εν κατακλείδι, έλαβε χώρα παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, καθώς και η ετήσια απονομή των νικητών του 44ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός κ. Σκρέκας, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα. Αγγελοπούλου, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο κ. Κατσανιώτης, εκ μέρους της Περιφέρειας ο κ. Ζαΐμης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μάρκου, εκ μέρους της “Ελληνικής Λύσης”, ο κ. Λαϊνιώτης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Α. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλ. Διακυβέρνησης Δυτ. Ελλ. κ. Φίλιας, ο Διοικητής του ΚΕΤΧ, ο απόγονος των αγωνιστών κ. Πετμεζάς, ο Πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Ζώρας, ο Πρόεδρος της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης και ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Βαρβιτσιώτης.

Για την πρόσβαση στο  ιστορικό σημείο απαιτείται ιδιωτικό μέσο, καθώς δεν υπάρχει γραμμή δημόσιας συγκοινωνίας. Ο επισκέπτης καλείται να επισκεφτεί το  χώρο από τις αρχές της άνοιξης, με δικαίωμα εισόδου ελεύθερο.
 
ΤΟΠΟΣ:    Καλάβρυτα.
ΧΡΟΝΟΣ:  25/03/2021

Πηγή Φωτογραφιών: Ιστοσελίδα - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ news - Κυριαζής Νικόλαος

image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search