Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Εκπαιδευτικά Προγράμματα - Ημερίδα: της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ιδρυθείσα το 1991, έχει αναπτύξει ποικίλες δράσεις, τόσο εντός όσο και εκτός του Ελλαδικού χώρου, διοργανώνοντας συνέδρια, σεμινάρια και διαλέξεις για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Μεσολογγίου και της Ελλάδας. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει το μοναδικό στην Ελλάδα «Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», έχοντας διαμορφώσει μια πλούσια ιστορική και λογοτεχνική βιβλιοθήκη, με έργα του Λόρδου Βύρωνα, έργα για τον Ρομαντισμό και το Φιλελληνικό κίνημα, αλλά και άλλων συγχρόνων ποιητών και συγγραφέων.

Στα πλαίσια διεξαγωγής των προγραμμάτων Εκπαιδευτικού χαρακτήρα, για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πραγματοποίησε την ίδρυση ενός νεοσύστατου Μουσείου για τον Λόρδο Βύρωνα, τον φιλελληνισμό καθώς και την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το εν λόγω Μουσείο φιλοξένησε και θα φιλοξενεί (έως 31 Δεκεμβρίου 2022) την έκθεση «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ» κατά την οποία παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή για την Επανάσταση του ’21, εμβαθύνοντας στα γεγονότα ορόσημα που έλαβαν χώρα στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Συγχρόνως, προσφέρεται, σε ιδρύματα εκπαίδευσης που το επισκέπτονται, δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις σε Ιστορικούς-Αρχαιολογικούς χώρους, από φιλολόγους καθηγητές και ξεναγούς, μέλη της Βυρωνικής Εταιρείας.

Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα:
•    «Κήπος Ηρώων: Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του».
•    «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός».
•    «Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων & το σύγχρονο, Βυρωνικό Φιλελληνικό κίνημα».
•    «Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές: Σέρσιγκας, Τσολιάς, Αμαλία».
•    «Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με Συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας.

Σε μια απόπειρα διαμόρφωσης μιας έκθεσης πιο βιωματικής και προσιτής προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, το Μουσείο αξιοποίησε σύγχρονες διαδραστικές τεχνολογίες και ψηφιακά μέσα.

Στην εκδήλωση και τα εγκαίνια της έκθεσης, απηύθυναν χαιρετισμό και παρευρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος κ. Θεμιστοκλής Κοντογούρης, η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας, κα. Ροδάνθη-Ρόζα Φλώρου, ο Δήμαρχος της Ι. Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, η Αναπληρώτρια Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κα. Dawn McKen, ο περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, κ. Σπύρος Κέκκελος, εκ μέρους της Δράσης, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 1821-2021 και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλ. Διακυβέρνησης Δυτ. Ελλάδας, κ. Ανδρέας Φίλιας,

ΤΟΠΟΣ:  Βυρώνειο κτίριο Ι.Π. Μεσολογγίου.

ΧΡΟΝΟΣ: 27/6/2021

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2021 - 2022


Περισσότερες Πληροφορίες: Επίσημη ιστοσελίδα Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δείτε το απόσπασμα: Εγκαίνια της έκθεσης: “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗΣ’21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ”

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search