Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών: «44ος Ποδηλατικός Γύρος "Θυσίας"»

Μέρος των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε η διεξαγωγή του 44ου Επετειακού Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» (με τίτλο δράσης «43ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας», καθώς δεν ο τελευταίος δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας του COVID19), που έλαβε χώρα στις 28, 29 και 30 Μαΐου 2021. Η δράση αυτή του Π.Ο. Πάτρας, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, συγκρότησε ένα συμβολικό αγώνα, συνδεδεμένο με τα επαναστατικά και ιστορικά γεγονότα της Π.Ε. Αχαΐας και εις μνήμη των αγωνιστών του ’21 και συγχρόνως, τίμησε τα 50ά χρόνια από την ίδρυση του Π.Ο.Π. .

Ο Ποδηλατικός γύρος διεξήχθη σε τέσσερα ΕΤΑΠ και περιλάμβανε τις πόλεις που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της επανάστασης (Πάτρα, Καλάβρυτα, Αίγιο, Ολυμπία). Στους αγώνες έλαβαν μέρος ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα και αθλητές από  τουλάχιστον 50 ποδηλατικές ομάδες. Ο τερματισμός συμβολικά έγινε στα Καλάβρυτα, στον εμπρόσθιο χώρο του Νοσοκομείου, ενώ στο τέλος των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Άγγελος Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ανδρέας Φίλιας, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Ολυμπιονίκης Μιχάλης Κουρέντας, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κ. Λιανόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Π.Ο.Π. κ. Πολίτης, ο Διοικητής της Αστυνομίας και ο Υποδιοικητής της Π.Υ., ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Καλαβρύτων κ. Ερμείδης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Δαφαλιάς, η κα Χρύσα Γιαννοπούλου, εκπρόσωπος της ENEL GREEN POWER και πολλοί άλλοι.

ΤΟΠΟΣ:  Κ. Αχαΐα - Αρχ. Ολυμπία.  
ΧΡΟΝΟΣ: 29-30/05/2021

image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search