Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Εκδηλώσεις 2021

Στις 14 του Μάρτη 1821: του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σελινιατών Η Φελλόη

Στα πλαίσια των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σελινιατών «Η Φελλόη», υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών Βλοβόκας «Ο Βράχος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηριού «Η Βεργουβίτσα» διοργάνωσαν επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της «14ης του Μάρτη 1821».

Η εν λόγω εκδήλωση παρουσιάστηκε ως ταινία ντοκιμαντέρ και απέδωσε φόρο τιμής σε εκείνους που κατέστησαν την έναρξη της Επανάστασης αναπόφευκτη. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αναβίωση των Πρώτων Ντουφεκιών της Επανάστασης» ήταν αφιερωμένο στην ένοπλη δράση των κατοίκων -αγωνιστών και συγκεκριμένα, επρόκειτο για την αναπαράσταση του γάμου στη Βεργουβίτσα, καθώς και τη μετέπειτα δολοφονία του Μουλά - Αγά, ο οποίος είχε προσκληθεί στον ανωτέρω γάμο και καταδιώχθηκε από Αγωνιστές της περιοχής.

Το υλικό που παρήχθη στη δράση δόθηκε προς χρήση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Πρόθεση όλων των συμμετεχόντων, η επετειακή αυτή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, να αποτελέσει θεσμό στα χρονικά.

ΤΟΠΟΣ: Σελιανά Αιγιαλείας.
ΧΡΟΝΟΣ: 24/10/2021

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search