Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Ημερίδα τοπικής ιστορίας "Βάλτος κι Επανάσταση: Χαλκιόπουλοι": της Εππι- Δρούμε ΑΜΚΕ

Στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, ο Δήμος Αμφιλοχίας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ διεξήγαγε μια σειρά ημερίδων, ημερίδων μελέτης της τοπικής ιστορίας, με τίτλο: «Η επανάσταση στην κοιλάδα του Αχελώου», με σκοπό να αναδείξει τη σημασία και τον ρόλο των Βαλτινών κατά τη διάρκεια του Αγώνα. 

Η τέταρτη κατά σειρά ημερίδα: «Βάλτος κι Επανάσταση: Χαλκιόπουλοι», έλαβε χώρα στο χωριό Χαλκιόπουλο, προκειμένου να ενισχύσει την προβολή της ιστορίας του τόπου και την προσέλκυση επισκεπτών. 

Το χωριό παλιό Χαλκιόπουλο, στο οποίο σήμερα ζουν ελάχιστες οικογένειες έζησε στιγμές και ξύπνησε μνήμες άλλης εποχής. Σε αυτόν τον τόπο κάποτε ζούσαν μεγάλες μορφές των γραμμάτων όπως ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος κι ο Γεώργιος Δροσίνης, καθώς και οικογένειες, όπως των Βαλτινών, του Κοντογιάννη, Καραχρήστου κ.α., οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, για τις οποίες έκανε λόγο στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της κοινότητας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλ. Διακυβέρνησης, υπεύθυνος για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών κ. Α. Φίλιας, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ Δήμου Αμφιλοχίας, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Κορίνθου κι άλλοι σύλλογοι, πρόεδροι κοινοτήτων και φορείς της γύρω περιοχής, ενώ παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, συγγραφείς του τόπου, καθώς και από απογόνους των αγωνιστών, με θεματολογία: τα Αποκλείστρα Καλάνας, τον Κατσαντώνη, Κώδτα, Χατζόπουλο, τους Βαλτινούς, τον Κοντογιάννη, Καραχρήστο, Μαλεσιάδα και τους αφανείς πολεμιστές.

Εισηγήσεις:
    • «Ιστορικά Μονοπάτια του Βάλτου – πρόταση αξιοποίησης τους». Παναγιώτης Νικολόπουλος, Δικηγόρος.
    • «Το Αθάνατο κλέφτικο τραγούδι και η σημασία του, Σαρακατσάνικη στάνη – η οικονομική & στρατιωτική της συνεισφορά στον αγώνα του 1821». Γιώργος Γεωργού, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος του φορέα «Χερσόνησος Αίμου».
    • «Σύγχρονη Ορεινή Κτηνοτροφία & η Βιωσιμότητά της σήμερα». Ιωάννης Αραβανής, Κτηνίατρος.

ΤΟΠΟΣ:  Χαλκιόπουλοι Αμφιλοχίας.
ΧΡΟΝΟΣ: 21/08/2021

Δείτε την ημερίδα: Ημερίδα - Χαλκιόπουλοι  

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search