Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ "Ύμνος εις την Ελευθερία": της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

Το διαχρονικό έργο των μεγάλων δημιουργών Σολωμού - Μάντζαρου, του οποίου η έναρξη συγκροτεί τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, αποτελείται από 158 στίχους, που αναφέρονται στο πολυπόθητο αγαθό της Ελευθερίας της Ελλάδος και στον υπέρ πάντων αγώνα των σκλαβωμένων Ελλήνων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό έργο, παρακαταθήκη διαχρονική, για όλες τις γενιές της Ελληνικής φυλής. Επιπροσθέτως, ο Ύμνος κατέχει μεγάλη απήχηση σε πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς έχει μεταφραστεί σε πλήθος ξένων γλωσσών. 

Η συναυλία με το έργο «Ύμνος εις την ελευθερία», με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, αποτέλεσε κομμάτι των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και έλαβε χώρα στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

Επρόκειτο για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο οφείλεται να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με διαφορετική θεματολογία, που υλοποιήθηκε μέσα από τη σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Μικτής και Παιδικής, Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, τη συμμετοχή της Μέτζο Σοπράνο, Ειρήνης Καραγιάννη και με ενορχήστρωση, επεξεργασία και διεύθυνση από τον καταξιωμένο όσον και διάσημο Έλληνα Αρχιμουσικό, Άλκη Μπαλτά.

Κατά την έναρξη της συναυλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για τον συντονισμό των δράσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, κ. Φίλιας υλοποίησε την εναρκτήριο εισήγηση και εν συνεχεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης απεύθυνε χαιρετισμό και ευχαριστήριο λόγο προς την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας, καθώς και το σύνολο των συντελεστών της παράστασης.

ΤΟΠΟΣ:  Κήπος Ηρώων Ι. Π. Μεσολογγίου.
ΧΡΟΝΟΣ: 07/09/2021

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search