Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Η Ναύπακτος της Επανάστασης του 1821 μέσα και μέσω της τέχνης: του Δήμου Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τη συμβολή και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στον μπουρλοτιέρη Γεώργιο Ανεμογιάννη – Παξινό.

Η δράση περιλάμβανε θεατρική παράσταση, η οποία αποτελούνταν από παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες, μέλη των συλλόγων παραδοσιακής μουσικής και χορού της Ναυπάκτου. 

Επιπροσθέτως, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ντίνος Τσουκαλάς, μέλη φορέων και συλλόγων της περιοχής, ενώ παρουσιάστηκαν χοροί και μουσικά δρώμενα με θέμα την Επανάσταση αλλά και τα «ηχοτόπια» του 1821 (πολλά εκ των οποίων ήταν συνδεδεμένα με τον Ανεμογιάννη). 

Σκοπός της συνολικής δράσης, υπήρξε η δημιουργία ενός ξεχωριστού αφιερώματος, τόσο στον ήρωα πυρπολητή όσο και στην Επανάσταση, μέσα από το οποίο κατάφερε να αναδειχθεί το παραδοσιακό τρίπτυχο «Ποίηση - Μουσική - Χορός», ως σύμβολο ταυτότητας και μέσο διατήρησης της συλλογικής μνήμης. 

ΤΟΠΟΣ:  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου.
ΧΡΟΝΟΣ:  23/07/2021

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search