Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Τα Φιλαρέτεια 2021 - Θεατρική παράσταση και δρώμενα για το 1821: του Πολιτιστικού Συλλόγου Η Ωλένη

Ενόψει της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, την τοπική Ενορία Αγίου Νικολάου Ωλένης, καθώς και άλλους τοπικούς φορείς, διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων, «Τα Φιλαρέτεια 2021», εις μνήμην του Επισκόπου Ωλένης Φιλάρετου  και του αγώνα των Ελλήνων κατά το 1821. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλήθηκε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Ωλένης Φιλάρετος στα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς», μέσα από την οποία παρουσιάστηκε η ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Επισκόπου Ωλένης Φιλάρετου, καθώς και η πορεία του 1821 στην Πελοπόννησο. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε έκθεση με τα «Παραδοσιακά όπλα- κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης», θεατρική παράσταση , δρώμενα σχετικά με το 1821, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί. 

Η δράση ολοκληρώθηκε την επομένη με τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και της καθιερωμένης παρέλασης των Συλλόγων και μαθητών του Τοπικού Διαμερίσματος Ωλένης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο γεν. γραμματέα του Δήμου Πύργου, κ. Βαρελάς, ο Δασάρχης Πύργου, κ. Λάττας, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ώλενας, κ. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη», κα. Δημητρακάκη, ο Αντιδήμαρχος Πύργου, κ. Σπηλιωτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κόρδας καθώς και ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων», κ. Δασκόπουλος.
 
ΤΟΠΟΣ:  Ωλένη Ηλείας.
ΧΡΟΝΟΣ: 12/09/2021 & 13/09/2021

image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Ωλένη, 270 64

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search