Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Ημερίδα τοπικής ιστορίας "Βάλτος κι Επανάσταση: Σύντεκνο": της Εππι- Δρούμε ΑΜΚΕ

Στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, ο Δήμος Αμφιλοχίας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ διεξήγαγε μια σειρά ημερίδων, ημερίδων μελέτης της τοπικής ιστορίας, με τίτλο: «Η επανάσταση στην κοιλάδα του Αχελώου», με σκοπό να αναδείξει τη σημασία και τον ρόλο των Βαλτινών κατά τη διάρκεια του Αγώνα.   

Η τρίτη ημερίδα: «Βάλτος κι Επανάσταση: Σύντεκνο», έλαβε χώρα στο χωριό Θύαμο, προκειμένου να ενισχύσει την προβολή της ιστορίας του τόπου και την προσέλκυση επισκεπτών. 

Το χωριό Πατιόπουλο, το Ιστορικό Σύντεκνο όπως ήταν παλιότερα γνωστό, αποτελούσε στρατιωτική έδρα των κλεφταρματολών της περιοχής, αρματολίκι σπουδαίων αγωνιστών και έπαιξε σπουδαίο ρόλο κατά την περίοδο της επανάστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας, ο Δήμαρχος ιστορικού Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη, Περικλής Μίγδος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του ΔΣ του Δήμου Αμφιλοχίας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και φορείς της περιοχής, ενώ παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, συγγραφείς του τόπου, καθώς και από απογόνους των αγωνιστών, με θεματολογία: τα πρώτα σύνορα του Ελληνικού Κράτους, την περιήγηση-γνωριμία με την οικία της γυναίκας και των παιδιών του Γ. Καραϊσκάκη και άλλες παρουσιάσεις για γνωστούς και αγνώστους πολεμιστές της περιοχής.

Εισηγήσεις:
    • «Βάλτος & Ραδοβύζι». Δημήτρης Βλαχοπάνος, Ιστορικός, Συγγραφέας.
    • «Σύντεκνο & Βαλμάδα». Απόστολος Τσακούμης, Εκπαιδευτικό, Συγγραφέας.
    • «Η ζωή και η δράση του Γεώργιου Καραϊσκάκη». Θωμάς Μπάκας, Αν. Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων. 

ΤΟΠΟΣ:  Θύαμος Αμφιλοχίας.
ΧΡΟΝΟΣ: 20/08/2021

Δείτε την ημερίδα: Ημερίδα - Σύντεκνο   

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Σταθάς Δήμου Αμφιλοχίας

Τηλέφωνο

2642360450

Emails-Website

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search