Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ - ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το έργο αφορά την ίδρυση μουσείου με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, για τον Λόρδο Βύρωνα -τον Φιλελληνισμό & την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον 1ο όροφο του ΒΥΡΩΝΕΙΟΥ, στο οποίο θα υλοποιούνται δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από φιλολόγους Καθηγητές (μέλη της) σε μαθητές Σχολείων (Α’ & Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης), που επισκέπτονται τους χώρους της και με ξενάγηση σε Ιστορικούς και Αρχαιολογικούς χώρους, και επιθυμεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα να γίνονται με την νέα τεχνολογία, ψηφιακά, διαδραστικά, βιωματικά και πιο προσιτά στους μαθητές Α’ & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης

 

      Επιστήμες –Εκπαίδευση:

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ της ΒΥΡΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

1.       “Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του – Επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων”

2.       “Ελληνική Επανάσταση και Φιλελληνισμός”

3.       “Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων”

4.       “Στην Αιτωλία των Μύθων & της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα’’(με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους). Το πρόγραμμα προσφέρεται, σε συνδιοργάνωση, Βυρωνικής Εταιρείας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος.

5.       «Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές »

 

     ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για την ψηφιακή, διαδραστική, βιωματική, παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων προς τους μαθητές/τριες των Σχολείων της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς όλης της Χώρας.

  Η Βυρωνική Εταιρεία προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από φιλολόγους Καθηγητές (μέλη της) σε μαθητές Σχολείων (Α’ & Β΄βάθμιας εκπαίδευσης) , που επισκέπτονται τους χώρους της και με ξενάγηση σε Ιστορικούς και Αρχαιολογικούς χώρους.

 

1)     “Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του – Επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων” 2) “Ελληνική Επανάσταση και Φιλελληνισμός” 3) “Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων” 4) “Στην Αιτωλία των Μύθων & της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα’’(με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους). Το πρόγραμμα προσφέρεται, σε συνδιοργάνωση, Βυρωνικής Εταιρείας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος. 5) «Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές »

      ΣΗΜΕΡΑ.. ιδρύει ΜΟΥΣΕΙΟ με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, για τον Λόρδο Βύρωνα -τον Φιλελληνισμό & την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον 1ο όροφο του ΒΥΡΩΝΕΙΟΥ και επιθυμεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα να γίνονται με την νέα τεχνολογία, ψηφιακά, διαδραστικά, βιωματικά και πιο ενδιαφέροντα στους μαθητές Α’ & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης.

   Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, έχει δημιουργήσει το μοναδικό στην Ελλάδα «Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», με μία εμπεριστατωμένη, πρότυπη λογοτεχνική και ιστορική βιβλιοθήκη (πλέον των 3.000 βιβλίων), με έργα του Λόρδου Βύρωνα, έργα άλλων που γράφτηκαν γι’ αυτόν, έργα γύρω από τον Ρομαντισμό και το Φιλελληνικό κίνημα του 19ου αιώνα αλλά και έργα άλλων συγχρόνων ποιητών και συγγραφέων.

    Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα είναι το μοναδικό Φιλελληνικό Κέντρο στην Ελλάδα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι εδρεύει στην ενδοξότερη πόλη του Αγώνα, την μοναδική Ιερά Πόλη, την Πόλη της Ελευθερίας, το Μεσολόγγι, όπου ο ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή, στις 19 Απριλίου 1824.

    Ήδη λόγω της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς του, χιλιάδες Έλληνες και ξένοι, επισκέπτονται δωρεάν το εν λόγω Βυρωνικό-Φιλελληνικό Κέντρο και συμμετέχουν στις δραστηριότητές του.         Σε συνεργασία με την Ιστορική Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η Βυρωνική Εταιρεία έχει αποκτήσει δύο μόνιμες εκθέσεις. 

  Α) «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός», με υλικό από 100 πίνακες Φιλελληνικών Χαρακτικών του 19ου αιώνα, από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (αναπαραγωγή), με συνοδευτικό επεξηγηματικό Κατάλογο της Έκθεσης.

  Β) «Το Ναυτικό στον Αγώνα του 1821», με υλικό από τις Συλλογές και το Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (αναπαραγωγή), με έμφαση μεταξύ άλλων και στην συμβολή του Ναυτικού στην Β΄ Πολιορκία του Μεσολογγίου, μέσα από τις έγγραφες πηγές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, καθώς και στην κατάσταση των Πολιορκημένων, όπως αποτυπώνεται σε επιστολές που φυλάσσονται στο Αρχείο Ιστορικών Εγγράφων Ι.Ε.Ε.Ε.

 

Χρονική διάρκεια έργου: 2021 και για πάντα.


Τόπος: Στο «ΒΥΡΩΝΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟ», όπου στεγάζεται η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου

Χρόνος:26 και 27/6/2021

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search