Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ»: 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 1829 - Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

  Η εκδήλωση αποτελείται από δυο μέρη.

Στο πρώτο μέρος η Θεοδωροπούλου Παρασκευή-Τατιάνα, φιλόλογος, γενική γραμματέας του συλλόγου,  εκφώνησε ομιλία με θέμα «Αντίρριο 1821-1829».

Στο δεύτερο μέρος η Ειρήνη Σαρόγλου, ερευνήτρια – ιστορικός, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος νεοελληνικών σπουδών του πανεπιστήμιου της πόλης και γεν. Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ(ίδρυμα ιστορικών μελετών) παράθεσε  ομιλία με θέμα «εγώ δια τούτο είμαι πατριάρχης, όπως σώσω το έθνος μου…», και  αναφέρθηκε  στον πανελλήνιο χαρακτήρα της επανάστασης.

   Η εκδήλωση στο σύνολο της απευθύνεται στους κάτοικους του Αντίρριου, αλλά και σε όλους τους κάτοικους του δήμου Ναυπακτίας, από τη στιγμή μάλιστα που η παράδοση του κάστρου του Αντίρριου στις 13 Μάρτιου 1829 άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ναύπακτου, σχεδόν ένα μηνά μετά, στις 18 Απρίλιου 1829. Απευθύνεται, επίσης, σε όλους όσους ενδιαφέρονται αλλά και προβληματίζονται για την ιστορία, αλλά και σε όσους δυσκολεύονται να την προσεγγίσουν και να την κατανοήσουν, κυρίως μαθητές και άτομα νεαρότερης ηλικίας. Επίσης, ανανεώνει και εμπλουτίζει τη συλλογική μνήμη και γι’ αυτό συνάδει απολυτά με το πραγματικό νόημα που έχει η απόδοση τιμής στο γεγονός που σήμανε τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους, την επανάσταση του 1821.

 

Τόπος: πλατεία Χορμόβα του Αντίρριου.

Χρόνος:  17 Ιουλίου  2021

image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search