Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Αναπαράσταση Μάχης Γηροκομειού: του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας

Υπό το πρίσμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το πέρας των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2021, θεατρικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη  μάχη του Γηροκομείου - Σαραβαλίου. Η εκδήλωση, πρωτοβουλία του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών όπλων Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έλαβε χώρα στην Ιστορική Μονή Γηροκομείου και αφορούσε στη μη κερδοφόρα απόπειρα των Τούρκων να λύσουν τον κλοιό των Ελλήνων γύρω από το κάστρο των Πατρών.

Η αναπαράσταση της ανωτέρω μάχης, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την απόδοση σεβασμού στους ήρωες της επανάστασης και την ενίσχυση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Η δράση περιλάμβανε Επιμνημόσυνη Δέηση, παράλληλη αφήγηση των ιστορικών γεγονότων, αναπαράσταση και αναβίωση της εν λόγω μάχης, παρουσιάσεις χορών και τραγουδιών από τοπικούς συλλόγους (χορευτικό τμήμα Δήμου Πατρών, Πολιτιστικός σύλλογος Γηροκομείου και σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»), καθώς και Μουσειακή Έκθεση αυθεντικών κειμηλίων του 1821.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου κ. Κ. Βαγγελάκος, ενώ παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέα Φίλια, κ. Γιορμέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Παν. Μελάς, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος και ο βοηθός Αστυνομίας Αχαΐας, Αστυνομικός Διευθυντής Β. Σαράτσης.

ΤΟΠΟΣ:  Μονή Γηροκομείου Πάτρας.
ΧΡΟΝΟΣ:  03/07/2021

image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search