Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Ανάδειξη ιστορικού μονοπατιού Αγίου Βασιλείου: του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Τα Αρφαρά

Ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε ορεινή πεζοπορία – δράση πολιτιστικής κληρονομιάς και αθλητισμού, στο «Μονοπάτι Αγίου Βασιλείου – το πέρασμα του Σολιώτη», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Αμπελοκήπων, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε στην ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού Αγίου Βασιλείου - Πόρτες Αγριδίου, στην περιοχή Αρφαρών, σημερινό Τ.Δ. Αμπελοκήπων Αιγιαλείας και περιλάμβανε εργασίες συντήρησης του μονοπατιού και κατασκευή και  τοποθέτηση οικολογικών ξύλινων πινακίδων σε καίρια σημεία του μονοπατιού, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να το διαβεί με ασφάλεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση των συμμετεχόντων στην πλατεία Αμπελοκήπων, εν συνεχεία υλοποιήθηκε ένα πεντάλεπτο περπάτημα προς το Ηρώο 1821, όπου και τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και τέλος, ακολούθησε περπάτημα μέχρι την είσοδο του μονοπατιού, προκειμένου να κοπεί η κορδέλα και να εγκαινιαστεί το αναβαθμισμένο μονοπάτι. Στη δράση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της κοινότητας, κ. Μουστερής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Υπεύθυνος των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, κ. Φίλιας και ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Τσιγκρής.

Η πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγ. Βασιλείου διαρκεί τρεις και μισή με τέσσερις ώρες, με βαθμό δυσκολίας Α, υψομετρική διαφοράς 300 μέτρων, ξεκινώντας από υψόμετρο 700μ και καταλήγοντας στα 1.000μ.

Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης ήταν η αναβίωση της ιστορικής μνήμης αλλά και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού, μέσα από μία βιωματική αθλητική δραστηριότητα για τον επισκέπτη. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων, χρηματοδότησε τη σήμανση και τη συντήρηση του ανωτέρω έργου.

ΤΟΠΟΣ:  Πλατεία Αμπελοκήπων Αιγιαλείας.
ΧΡΟΝΟΣ:  07/11/2021

Δείτε περισσότερα: portal.westerngreece2021.gr

image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Τ.Δ. Αμπελοκήπων Αιγιαλείας Αχαίας

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search