Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Ανάδειξη Ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Π. Π. Γερμανού: του σωματείου Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών

Το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων, καθώς και φορείς και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, διοργάνωσε μια εορταστική δράση, αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό. Η ανωτέρω δράση με τίτλο: «Ανάδειξη Ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Π. Π. Γερμανού», η οποία υλοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2021, αφορούσε στην πραγματοποίηση δύο πεζοπορικών διαδρομών στο ιστορικό μονοπάτι που διάβηκε ο Π.Π. Γερμανός, στη μετακίνησή του από την Πάτρα προς τα Καλάβρυτα και αντιστρόφως. 

Η ιστορική, ορεινή πορεία περιλάμβανε τη διεξαγωγή δύο διαδρομών:
1η Διαδρομή: Έναρξη από το Άνω Πετρωτό(Βαλατούνα) με σημείο απόληξης την Πηγή Ζουμπάτας.
2η Διαδρομή: Σημείο έναρξης τα Δεμέστιχα, πορεία προς τον Σελινούντα οικισμό και κατάληξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακελλαρίας.
3η Εναλλακτική διαδρομή: Για τους παριστάμενους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην πεζοπορία υπήρξε απευθείας μετακίνηση στην Ιερά Μονή Μακελλαρίας, όπου η συνολική εκδήλωση έφτασε στο πέρας της, μετά την ολοκλήρωση των πεζοπορικών διαδρομών. 

Η πεζοπορία, διεξάχθηκε μέσα από μονοπάτια σπάνιου φυσικού κάλλους, διαδρομές στο φυσικό τοπίο του Παναχαϊκού όρους και στο φαράγγι του Σελινούντα, μετάβαση σε περιοχές άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς και  σε μνημεία θρησκευτικού χαρακτήρα, που μέχρι σήμερα αποτελούν πνευματικά κέντρα.

Όπως προαναφέρθηκε, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μονή Μακελλαρίας, όπου έλαβαν χώρα ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον πολιτιστικό σύλλογο Σουλίου, «Η Πρόοδος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Ενώ, εν συνεχεία η μοναχή Συγκλητική εξιστόρησε ένα σύντομο ιστορικό για την Ι. Μ. Μακελλαρίας και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από το μέλος της Ε.ΡΩ. Κων/νο Κωνσταντακόπουλο για τη δράση, καθώς και τη παρουσίαση 24σέλιδου Ιστορικού Πεζοπορικού Οδηγού που δημιουργήθηκε, τυπώθηκε και μοιράστηκε σε όλους τους παρόντες.

Σκοπός της διεξαγωγής της ανωτέρω δράσης, αποτέλεσε αφενός η εξασφάλιση της διάδοσης της φυσικής ομορφιάς και ιστορικής γνώσης που διακατέχει την περιοχή, αφετέρου η αύξηση της επισκεψιμότητας του τόπου, για την αναπτυξιακή ενδυνάμωση της περιοχής.    

ΤΟΠΟΣ:  Ιερά Μονή Μακελλαρίας.
ΧΡΟΝΟΣ: 11/09/2021

Δείτε τα αρχεία: 
Δείτε το απόσπασμα:
Ομιλίες από την Εκδήλωση  
Σύνδεσμοι Εκδήλωσης:
Απολογιστικά Εκδήλωσης:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Ιερά Μονή Μακελλαριάς, Δήμος Καλαβρύτων 250 01

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search