Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

image
image
image
image
image
image
Εκδηλώσεις 2021

Αναπαράσταση Μάχης Μεγάλου Σπηλαίου: του Δήμου Καλαβρύτων

Μέσα σε μια σειρά εορταστικών δρώμενων για την επέτειο των 200 χρονών από την επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου του 2021, όπως και κάθε περασμένο έτος, εκδήλωση αναφερόμενη στην αναπαράσταση της καθοριστικής για τον ελληνικό αγώνα μάχης, της μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αχαΐας κ. Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Φίλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Ι. Κυριακόπουλος, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κ. Λιανόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Κανναβός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων από Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, Πάτρα, Μεσσηνία και Τρίπολη.

Η εν λόγω μάχη, αφορούσε στην επίθεση, την οποία εξαπέλυσε ο Ιμπραήμ Πασάς, στις 24 Ιουνίου, σε μια απόπειρα κατάληψης της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου. Ο Κολοκοτρώνης σπεύδοντας να ενισχύσει την Ελληνική αντίσταση διέταξε τον Νικόλαο Πετμεζά να κατευθυνθεί στην Μονή με το στράτευμά του ενώ συγχρόνως απέστειλε τον υπερασπιστή του, Φωτάκο να συνδράμει με τις δικές του δυνάμεις. Σαν αποτέλεσμα το Τουρκοαιγυπτικό στράτευμα, μετά από πολύωρη μάχη, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αποχωρήσει από την περιοχή των Καλαβρύτων. 

Η πρόσβαση στην ιστορική Μονή, επιτυγχάνεται μέσω δημόσιας συγκοινωνίας, ενώ το δικαίωμα εισόδου είναι ελεύθερο. Ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί στο σημείο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. 

ΤΟΠΟΣ:  Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλάβρυτα.
ΧΡΟΝΟΣ:  25/06/2021

image
image
image
image
image
image

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Καλάβρυτα

Τηλέφωνο

Emails-Website

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search