Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Τοπικές Εκδηλώσεις

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Κοινωνία και οικονομία κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο στη Δυτική Αχαΐα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2021 εκδήλωση με τίτλο: «Κοινωνία και οικονομία κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο στη Δυτική Αχαΐα», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Ιστορίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σπύρος Μυλωνάς, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, και ο Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερις εισηγήσεις οι οποίες φώτισαν από διαφορετικές επιστημονικές οπτικές την κοινωνία και οικονομία της Δυτικής Αχαΐας κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο.

Η Ελένη Σιμώνη, Δρ Αρχαιολόγος, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών μίλησε για το τοπίο της Δυτικής Αχαΐας όπως αυτό καταγράφηκε από τους περιηγητές της εποχής. Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κοντόλαιμος, Δρ Αρχαιολόγος, Οθωμανολόγος, διδάσκων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσίασε την Αχαγιά μέσα από το οθωμανικό φορολογικό κατάστιχο ΤΤ607.

Τη σκυτάλη πήρε ο Γρηγόρης Κουτρόπουλος, Αρχιτέκτων Μηχανικός και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Μπουλούκι, ο οποίος παρουσίασε μια σειρά αρχιτεκτονικών καταλοίπων στη Δυτική Αχαΐα από την περίοδο της Τουρκοκρατίας ενώ ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος, Αρχαιολόγος, Εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Ιστορίας παρουσίασε το αποτύπωμα της Επανάστασης μέσα από ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τις μουσικούς Αθηνά Αδαμοπούλου και Έλενα Δρουκοπούλου και Εγκαίνια της ομότιτλης με την εκδήλωση  Έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα (πλατεία Δημοκρατίας). Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος-ιστορικός Δημήτρης Στεμπίλης.

Η έκθεση ήταν επισκέψιμη έως και τις 3 Δεκεμβρίου.

NEA-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Δεν βρέθηκαν νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Καμενίτσα Αλισσού, 25002 ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΑ

Τηλέφωνο

6978220635

Emails-Website

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. https://itipatras3.wixsite.com/insti

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Search