Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ, ∆ΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ιστορία του Ελληνισµού επί 3.000 χρόνια

Οι γεωγραφικές ενότητες που αποτελούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διηγούνται την ιστορία του Ελληνισμού επί 3.000 χρόνια. 

Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, αποτελούν τόπους που μίλησαν με την ιστορία σε πρώτο πρόσωπο, τη σημάδεψαν και σημαδεύτηκαν από αυτή.

Αναμφίβολα, ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της μεγάλης ελληνικής ιστορίας - και ο σημαντικότερος του νεότερου ελληνισμού– ήταν η επανάσταση του 1821 που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Και σε αυτόν τον σταθμό η Δυτική Ελλάδα υπήρξε και πάλι στην πρώτη γραμμή. 

Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, τα Καλάβρυτα της πρώτης μπαρουτιάς, το Μεσολόγγι των Ελεύθερων Πολιορκημένων… 

Άπειρες οι τοποθεσίες και οι διαδρομές που ακόμα «μυρίζουν» πάθος και θυσία για λευτεριά. Άπειροι οι ηρωικοί αγωνιστές που έδωσαν τα πάντα στον μεγάλο αγώνα. Ένας τεράστιος ιστορικός και πολιτισμικός πλούτος που «στεφανώνει» τη Δυτική Ελλάδα και δικαιωματικά της δίνει πρωταγωνιστική θέση στην επέτειο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εκκίνηση της Επανάστασης. 

Αυτές τις τοποθεσίες, αυτές τις διαδρομές και αυτούς τους αγωνιστές θα γνωρίσετε στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχοντας βαθιά επίγνωση ότι καμία καταγραφή, όσο πλήρης και να είναι, δεν μπορεί να αποδώσει στην ολότητά της μία τόσο μεγάλη ιστορία. Ούτε φυσικά, το σύνολο των πτυχών και των προεκτάσεων που αυτή η ιστορία είχε για ολόκληρη την πατρίδα. 

Μια πατρίδα, της οποίας η καρδιά χτυπάει το ίδιο δυνατά σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της. Αλλά στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χτυπάει πάντα μία από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές «αρτηρίες» της…

Νεκτάριος Αθ. Φαρµάκης

Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας

 

 

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

για υποστήριξη στην εγγραφή και τη χρήση
του διαχειριστικού υποσυστήματος του παρόντος Portal: 2611 100 238

Search

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης. Πολιτική Cookies