Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το 2021,για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821,που συμπίπτει και με τα 50 χρόνια από την ίδρυση μας το 1971, πρόταση μας είναι με αφετηρία το 2021,ο 44ος Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ» που διοργανώνεται ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια, στη μνήμη των αγωνιστών του 1821,να διεξαχθεί σε τέσσερα ΕΤΑΠ , Διεθνής γύρος (UCI) που θα περιλαμβάνει τις πόλεις που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επανάσταση, όπως είναι η Πάτρα–τα Καλάβρυτα –το Μεσολόγγι–το Αίγιο (Βοστίτσα) και η Ολυμπία ως το λίκνο του αθλητικού ιδεώδους. 

Με στόχο αυτή η διοργάνωση σε αυτό το επίπεδο να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια με σημαντικό όφελος για την ανάπτυξη της περιοχής μας σε εναλλακτικό τουρισμό.

 

Επίσης για την περαιτέρω ανάδειξη του μοναδικού ιστορικού αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» που επί 44 συνεχή χρόνια είναι αφιερωμένος στους αγωνιστές για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, να φιλοτεχνηθεί ένα ιστορικό λεύκωμα από το 1978 έως και το 2021, στην Ελληνική ή δυνατόν και την Αγγλική γλώσσα, με θέμα την ιστορία του.

Ο Τίτλος της δράσης γίνεται «43ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ «ΘΥΣΙΑΣ» λόγω του ότι δεν διεξήχθη ο περσινός γύρος λόγω του COVID19. 

Ο τελικός σχεδιασμός είναι για τρεις αγώνες από 26 έως 28/03/2021. Ένεκα όμως του ότι οι περιορισμοί στον αθλητισμό, λόγω της πανδημίας covid-19, συνεχίζονται,είχαμε προβλέψει τυχόν παράταση των περιοριστικών μέτρων,επιλέγοντας κα ιεναλλακτικές ημερομηνίες που θεωρούμε με τα σημερινά δεδομένα ποιο πιθανές. Οι εναλλακτικές αυτές ημερομηνίες είναι από 28 έως 30/05/2021.

  • Ο πρώτος αγώνας που θα είναι Ατομική Χρονομέτρηση 10-15ΚΜ, θα διεξαχθεί στα Καλάβρυτα ή στην Κ. Αχαΐα(Στροφιλιά)
  • Ο δεύτεροςαγώνας αντοχής περίπου 120 ΚΜ στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο μέσω του όρους Αράκυνθου –γύρου λίμνης Τριχωνίδας. Ο τρίτος αγώνας αντοχής περίπου 110ΚΜ στην Πάτρα την Κ. Αχαΐα και τα Καλάβρυτα. Ο αγώνας αυτός είναι διεθνής UCI κατηγορίας GRAN FONTO μετά από αίτηση που είχε υποβληθεί στην παγκόσμια ομοσπονδία, εγκρίθηκε και συμπεριελήφθη στο Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό καλεντάρι.

Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 500 αθλητές και αθλήτριες από πάνω από 50 σωματεία από Ελλάδα –Κύπρο και Βαλκανικές χώρες.

30-05-21 -Τα Καλάβρυτα Ποδηλατική Πρωτεύουσα - Εντυπωσιακός ο 43ο Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας» Πάτρα - Καλάβρυτα

31-05-21-ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ- ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο Α. ΦΙΛΙΑΣ -ΠΑΤΡΙΣ

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

 

ΤΟΠΟΣ:   ΠΑΤΡΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –ΑΓΡΙΝΙΟ -ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ –Κ. ΑΧΑΪΑ.  

ΧΡΟΝΟΣ: 28/06/2021

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

για υποστήριξη στην εγγραφή και τη χρήση
του διαχειριστικού υποσυστήματος του παρόντος Portal: 2611 100 238

Search

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης. Πολιτική Cookies