Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Στόχος μας : Η καρδιά της γυναίκας να χτυπήσει στην Δυτική Ελλάδα, σε έναν τόπο τόσο κοντά και ταυτοχρόνως τόσο μακριά από το κέντρο, ακριβώς όπως η θέση της καρδιάς! Θέλουμε να φωτίσουμε την πολυμορφότητα της γυναίκας στην μακρόχρονη περίοδο της Τουρκικής σκλαβιάς μέσα από τους τομείς της ίδιας της ζωής της! Τομείς στους οποίους αυτή συνέβαλε θεμιτά και αθέμιτα, λειτούργησε, βοήθησε, ένοιωσε, διαδραμάτισε την πορεία της για τον αγώνα της Ελευθερίας! Ευελπιστούμε η καρδιά της να χτυπήσει τόσο δυνατά που να ακουστεί όσο γίνεται περισσότερο ώστε όλοι να γίνουν μύστες της ζωής της μέσα από μια σειρά διοργανώσεων, ημερίδων, δράσεων και επιδείξεων. Σκοπός μας η δύναμη της γυναίκας να ενσαρκωθεί μέσα από γυναίκες που η ζωή τους αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης, μίμησης και δράσης στην σημερινή κοινωνία ώστε να φωτιστεί και να επανατοποθετηθεί η συμβολή της γυναίκας στην επαναστατική περίοδο για την ελευθερία !!!

 

Ως Ένωση γυναικών και δυνάμει του καταστατικού μας σκοπού αποφασίσαμε την υποβολή της πρότασης μας ενώπιον Σας, με μόνο στόχο να αναδείξουμε από τις στάχτες της λήθης την γυναίκα και την συμβολή του δικού της αγώνα για την Ελευθερία της πατρίδας της. 

Να αναδειχθεί: Η γυναίκα που φόρεσε το γιαταγάνι και βγήκε στα βουνά μαζί με τους κλέφτες και τους αμαρτωλούς, ως σαν πολεμιστής για να διεκδικήσει την επιλογή της Ελευθερίας από αυτούς που την καπηλεύτηκαν.

  • Η γυναίκα που βιάστηκε , ντροπιάστηκε , πουλήθηκε ως δούλη και σκλάβα ως σαν άλλοτε αντικείμενο μικρής αξίας.
  • Η γυναίκα που θυσίασε εαυτόν, τα παιδιά της, την περιουσία της στον υπέρτατο αγώνα της Ελευθερίας.
  • Η γυναίκα που επηρέασε μυστικά την ιστορική πορεία του έθνους.
  • Η γυναίκα που άλλαξε την γενετική εξέλιξη του έθνους.
  • Η γυναίκα που ερωτεύτηκε, δημιούργησε, καρποφόρησε, μεταλαμπάδευσε μέσα στον αγώνα για την κατάκτηση της Ελευθερίας.

 

 

 

 

 

            

ΤΟΠΟΣ:  ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ- ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ: 30/7/2021

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

για υποστήριξη στην εγγραφή και τη χρήση
του διαχειριστικού υποσυστήματος του παρόντος Portal: 2611 100 238

Search

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης. Πολιτική Cookies