Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Το προτεινόμενο έργο αφορά την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (για την προστασία των εκθεμάτων), πλησίον της Ιστορικής Ιεράς Μονής Γηροκομείου, στην περιοχή του Λυκοχορού.

Θα υπάρχει πλήρης έκθεση πιστών αντιγράφων φορεσιών, όπλων και κοσμημάτων διαφόρων περιοχών της Ελλάδας κατά την περίοδο του 1821. Κεντρικός ομιλιτής θα είνα ο ιστορικός κος Χρήστος Δήμτσιος. Στην ομιλία του θα εστιάσει στο πρόσωπο του Θ. Κολοκοτρώνη και την σωτήρια επέμβασή του για αποφευχθεί η σφαγή των προκρίτων στην πολιορκία της Πάτρας. 

Θα γίνει παρουσίαση ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ανδρικής φορεσιάς με πλήρη εξάρτηση, (ένδυμα, κόσμημα, όπλα), του Ιερού Αγώνα. Ομάδα ανδρών θα αποδόσει χορευτικά το < Κολοκοτρωναίϊκο Τσάμικο>. Μικτές φιλοξενούμενες ομάδες σε διάφορα διαζώματα του χώρου θα κλείσουν την εκδήλωση με ένα κλέφτικο γλέντι.

            

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΣ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021.

 

ΤΟΠΟΣ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΧΟΡΟΥ.

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης.

Search