Σύνδεση      Εγγραφή     Sitemap     instagram facebook
download app
google play app store

Το Σάββατο 22/05/2021 & την Κυριακή 23/05/2021 θα πραγματοποιηθεί από τον Σκοπευτικό Όμιλο Πάτρας μουσειακή έκθεση παραδοσιακών όπλων του Αγώνα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Μπεγουλακίου και θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ημερών. 

Η συλλογή, που θα εκτεθεί, θα είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς βασικός στόχος των εμπλεκόμενων διοργανωτών - εκθετών είναι η ενημέρωση και παρουσίαση των εκθεμάτων μέσω προβολής διαφανειών (slides) σε μαθητές (μέσω των σχολείων) και νέους, αλλά και γενικότερα σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Υπεύθυνος για την ενημέρωση – παρουσίαση αυτή θα είναι ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Πάτρας, κ. Κωνσταντίνος Βαγγελάκος.

Την Κυριακή 23/05/2021 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Γιαννιά. Αρχικά θα διαβαστεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου, θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από επίσημους φορείς και συλλόγους. 

Στη συνέχεια θα γίνει ιστορική ανάλυση της δράσης του Αγωνιστή Γιαννιά μέχρι το θάνατό του από λαογράφο – ιστορικό. Θα ακολουθήσουν αναφορές ιστορικών πολεμικών γεγονότων και ανάλυση αυτών μέχρι τον απαγχονισμό του από το Σκοπευτικό Όμιλο Πάτρας και την κ. Κωνσταντίνα Ζάγκλα (χοροδιδάσκαλο Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου).

Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στους προσκεκλημένους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου.

Η λήξη της εκδήλωσης θα γίνει από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου συνοδεία παραδοσιακών οργάνων με το ιστορικό τραγούδι «Γιαννιά».

Σε ύστερο χρόνο θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντρωνίου Ηλείας αντίστοιχη εκδήλωση ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Την επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων θα έχει η κ. Κωνσταντίνα Ζάγκλα (χοροδιδάσκαλος)

 

 

ΤΟΠΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ, ΠΑΤΡΑ.

ΧΡΟΝΟΣ: 20/6/2021

 

123

Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382
123

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

για υποστήριξη στην εγγραφή και τη χρήση
του διαχειριστικού υποσυστήματος του παρόντος Portal: 2611 100 238

Search

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε η τοποθεσία μας να λειτουργεί σωστά, να εξατομικεύουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύουμε την κυκλοφορία μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση της τοποθεσίας μας στους συνεργάτες μέσων ανάλυσης. Πολιτική Cookies