Αναπαραγωγή του αναμνηστικού μεταλλίου του Όθωνα που παρήχθη το 1836 και απονεμήθηκε σε όσους είχαν πάρει μέρος στην Ελληνική Επανάσταση. Στη μία όψη θα χαραχθεί η μορφή του Παλαιών Πατρών Γερμανού που υψώνει το Λάβαρο της Επανάστασης και στην άλλη, θα απεικονίζεται το Ηρώο Παλιγγενεσίας.

Ο Όθωνος ως Βασιλιάς της Ελλάδος ανέθεσε στον Γερμανό καλλιτέχνη Konrad Lange να φιλοτεχνήσει συνολικά 12 μετάλλια, στα οποία απεικονίζονταν στιγμιότυπα και συμβολικές παραστάσεις του αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821, μορφές Ελλήνων οπλαρχηγών που πρωτοστάτησαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και οι πρώτοι βασιλείς. Η επίδοση των μεταλλίων αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση και ηθική επιβράβευση, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν αναμνηστικά ιστορικών γεγονότων και προσώπων. Το μετάλλιο θα φιλοτεχνεί από γραφίστα και θα δοθεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο για αναπαραγωγή.

 

 Το μετάλλιο θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Καλαβρύτων ως δώρο εθιμοτυπίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Ελλάδα 2021».

ΤΟΠΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΧΡΟΝΟΣ: 30/03/2021

 Ψηφιακό σύστημα πολυεπίπεδης ανάδειξης της ιστορίας
και του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΟΠΣ 5069382

©2022 Π.Δ.Ε. - Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ. All Rights Reserved. Designed By DYNACOMP S.A.

Search